מתכון לממרח אגוזים

אוהבים ממרחי אגוזים אבל נרתעים מכל החומרים המשמרים והתוספות הרעילות שדוחפים לכם פנימה?

כנראה שאתם צריכים להכין ממרח אגוזים לבד, הטעם אותו טעם רק בלי חומרים משמרים וכל מה שהכנסתם פנימה בריא וטוב! היתרון של הכנת ממרח אגוזים לבד הוא כמובן ההימנעות מחומרים משמרים, כמויות בלתי רציונאליות של סוכר וצבעי מאכל רעילים.
לעומת זאת החיסרון של הכנת ממרח אגוזים בבית יהיה זמן המדף הקצר שיש לו ביחס לממרח הקנוי וזאת כמובן בגלל חוסר החומרים המשמרים שבו.

מרכיבים

• כוס וחצי של אגוזי לוז טריים עם הקליפה ולא קלויים!!
• 1/3 כוס שמן קוקוס אורגני
• 1/2 כוס של אבקת קקאו מעולה
• 2 כפות דבש
• 1/4 כוס סירופ מייפל

אופן ההכנה

• מחממים תנור לחום של 140 מעלות.
• על תבנית שרופדה בנייר אפייה מפזרים את אגוזי הלוז ומכניסים לתנור למשך 12-15 דקות תוך הקפדה שהאגוזים לא נשרפים.
• לאחר מכן מוציאים את האגוזים ומשאירים אותם להתקרר למשך 15-20 דקות.
• מסירים בידיים את הקליפות של האגוזים שעכשיו יהיו זהובים כתוצאה מהקלייה.
• את האגוזים הזהובים מכניסים למעבד מזון ומתחילים לטחון היטב עד לקבלת אבקה אחידה.
• מוסיפים לאבקת אגוזי הלוז שיושבת במעבד המזון גם את שאר המרכיבים וטוחנים עוד 2-3 דקות עד לקבלת ממרח בעל מרקם אחיד.