עוד מתכון מעולה לאוהבי האגוזים שבנינו והפעם גלידת אגוזי לוז ופאקנים, משובחת וטעימה שתמתיק ותקרר לכם את חודשי הקיץ החמים.
מרכיבים
• 100 גרם אגוזי פקאנים טריים
• 100 גרם אגוזי לוז טריים ומקולפים
• 4 ביצים
• חבילה אחת של שמנת מתוקה פרווה
• 3 כפות סוכר
• כפית של תמצית וניל
• כפית של קינמון טחון
• שליש כוס מייפל
הוראות הכנה
• את כל האגוזים קוצצים עם סכין חדה דק דק ושמים בצד.
• מפרידים את החלבונים מהחלמונים.
• מקציפים את החלבונים עם הסוכר במיקסר עד שתקבלו קצף שיהיה אחיד במראהו.
• מקציפים בנפרד את השמנת עד שהיא הופכת לקצפת.
• מערבבים את שתי התערובות יחד ומוסיפים את תמצית הווניל, סירופ המייפל, הקינמון והאגוזים וממשיכים לערבב עד לקבלת מראה אחיד.
• יוצקים את התערובת אל תוך קערה שתוכל להיכנס למקפיא, אין בעיה להשתמש גם בכלי פלסטיק העיקר שיכנס למקפיא.
• להכניס למקפיא לפחות ל 5 שעות, מומלץ להגיש לפחות 7-8 שעות אבל גם אחרי 5 שעות היא כבר תהיה קשה ובמקרים של לחץ בזמן אפשר יהיה להגיש אותה.