אגוז פקאן הוא אגוז טעים ביותר ומזין מאוד. יש לו טעם מיוחד ומרקם רך ומשחתי. הוא אהוב בכל העולם ויש לו שימושים קולינריים רבים, בייחוד בתחום הקונדיטוריה. ניתן לאכול את אגוזי הפקאן כחלק מקינוח או בפני עצמם, בצורתו הטרייה, קלוי, מכוסה סוכר, שוקולד או בכל דרך אחרת שתרצו.
אזור גידול
מקור עץ הפקאן הוא באמריקה והאינדיאנים כבר השתמשו באגוז זה שנים רבות לפני שהאדם הלבן גילה אותו ואת סגולותיו. כיום הוא נפוץ באזורים רבים בעולם, בהם הסביבה היא לחה וחמה, בעיקר במקומות כמו אינדונזיה ודרום ארצות הברית. גם בחצרות ישראל לא נדיר לראות עצי פקאן ואגוז הפקאן הוא אגוז נפוץ מאוד במטבחים בישראל.
ערך תזונתי
הפקאן עשיר בשומנים ובחלבונים רבים. כמו כן הוא עשיר במינרלים חיוניים כמו זרחן, אשלגן, אבץ ומגנזיום ובמגוון עשיר של ויטמינים כמו למשל ויטמין A, ויטמינים מקבוצת ה-B,ביניהם גם ויטמין ה- B12, ויטמין C ועוד. בנוסף, אגוז הפקאן הוא מקור טוב מאוד לאנטיאוקסידנטים, הידועים כמונעי מחלות.