אגוזי הערמון שידועים גם פשוט כערמונים גדלים על עץ הערמון עד שהופכים לבשלים ונופלים על האדמה. את הערמונים כדאי לקלות או לבשל היטב לפני שאוכלים על מנת לרכך אותם ולמנוע בעיות במערכת העיכול. ערמונים הם חומר גלם להרבה מאוד מאכלים והוא נפוץ מאוד גם במטבח הישראלי.
אזור גידול
עץ ערמונים גדל באקלים נוח יחסית והם זקוקים לכמות נדיבה של מים. הוא מגודל בארצות אירופה וארצות הבלקן וגם בישראל ניתן למצוא עצי ערמונים רבים.
ערכים תזונתיים
אגוז הערמון עשיר מאוד במינרלים וויטמינים. הוא מכיל ריכוז גבוה של ויטמין סי שמחזק את מערכת החיסון ומשמש בתור אנטי אוקסידנט בגוף, ויטמינים מקבוצת B ובמיוחד ויטמין 6B. בנוסף לכך, ערמונים מכילים כמות גדולה של מגנזיום, חומצה פולית שהכרחית מאוד לתפקוד של מערכת העצבים אגוז ערמון הוא אגוז עם הרבה עמילן שהוא פחמימה שנותנת אנרגיה לגוף ולכן הוא מהווה מאכל אנרגטי ומשביע. אך בשונה מיתר האגוזים, בערמון יש כמות מעטה יחסית של שומן.