המוסקט הוא אגוז מרתק ביותר מכיוון שהוא שונה מאוד מיתר האגוזים המוכרים לנו. ראשית כל מדובר באגוז שמשתמשים בו בכמויות קטנות מאוד בתור תבלין והוא נצרך בצורתו המיובשת והטחונה. מקור השם שלו הוא מילה בלטינית שפירושה הוא "ריחני" ואכן למוסקט ריח חזק וייחודי מאוד.
אזור גידול
מקורו של אגוז המוסקט הוא באיים של באינדונזיה, באיים הקריביים ובדרום הודו. מכיוון שמדובר בפרי טרופי, הוא גדל באזורים לחים וחמים, בעלי אקלים טרופי. למרות המקור המרוחק, כיום ניתן למצוא את אגוז המוסקט בכל מטבח בארץ ובהרבה מטבחים אחרים בעולם.
ערכים תזונתיים
אגוז המוסקט מכיל מינרלים וויטמינים רבים שעוזרים לו להפוך לתרופה עממית של ממש. הוא מועיל מאוד בזירוז העיכול והקלה בבעיות עיקול שונות, כאבי בטן וגזים. שמן שמופק מן המוסקט הוא שמן שניתן כטיפול רפואי בכאבים ובדלקות מכיוון שהוא מכיל חומרים קוטלי חיידקים. הוא משמש כחומר מרגיע ועוזר להירדם ובנוסף גם מעורר חשק מיני. אחת ההפתעות של אגוז המוסקט הוא חומר פסיכואקטיבי בשם מיריסטין המצוי בו בכמויות קטנות, העלול לגרום להזיות אם נצרך בכמות גדולה ואפילו להרעלה.