אגוז המקדמיה, בריאות ואיכות גם יחד!
כל אחד יודע, שתזונה היא הדבר המהותי ביותר, בבריאות גופינו, בתהליך ירידה במשקל ושמירה על בריאות ועוד. בכדי לספק לגופנו את המאכלים המזינים ביותר, עלינו לבחור בקפידה, מה נכנס לגופינו, על פי הערך התזונתי, מספר הקלוריות, כמות השומנים ועוד. ישנם מאכלים, שכדאי מאוד לאכול במהלך שמירה על תזונה בריאה אורח חיים בריא, אף על פי שערכם הקלורי גדול באופן יחסי, אחד מהמאכלים הללו הוא אגוזים בכלל, ואגוז המקדמיה בפרט.
מדוע טוב לשלב אגוזים בתזונה?
למרות שוודאי אגוז נראה לכם, כמאכל משמין שכדאי להימנע ממנו, בתהליך שמירה על תזונה בריאה ונכונה, ההפך הוא הנכון. אגוזים מומלצים לבריאות הלב ולמניעת מחלות. מחקרים רבים מוכיחים שאכילה יומית של מנה, שווי 30 גרם של אגוזים מכל סוג שהוא, הפחיתה את הסיכון למחלות לב, ב30 עד 50 אחוז. כמו כן, צריכת האגוזים הפחיתה את רמות הכולסטרול הרע וסייעה להפחית את כמות השומנים בדם. אז כפי שזה נראה,אכילת אגוזים ושילובם בתזונה היומיומית שלכם, באופן מבוקר ומדוד, היא דבר טוב ומועיל מבחינה בריאותית ותזונתית. אחד האגוזים הטעימים והבריאים, הוא ללא ספק אגוז המקדמיה
מהו אגוז מקדמיה?
אגוז מקדמיה הוא אחד האגוזים בעלי הטכם הטוב ביותר הקיימים בשוק, צורתו מעוגלת והוא עתיר בקלוריות, הוא מכיל 718 קלוריות לכל 100 גרם. כמו כן, הוא מכיל 76 אחוזי שומן ו12 אחוז שומן רווי. לכן, למרות שיש עניין להוסיף אותו לתפריט היומי, יש לצרוך ממנו כמות קטנה. אגוז המקדמיה הוא מקור מרוכז לאשלגן, מגנזיום וסידן. הוא עשיר בשומן שאינו מתחמצן בקלות ולכן נחשב כיציב. מומלץ לאכול אגוזי מקדמיה במצבי בריאות כגון: תסמונת קדם וסתית, תסמונת עייפות כרונית, קנדידה מערכתית ועוד. האגוז בעל טעם משובח וסגולות רפואיות ותזונתיות רבות.
אז לפני שאתם פוסלים את כל סוגי האגוזים, בגלל ערכם הקלורי, ומוציאים אותם מהתפריט היומי שלכם, דעו שלאגוזים בצריכה נכונה, ובמינון נכון, ולאגוז המקדמיה בפרט, ישנם ערכים תזונתיים ובריאותיים רבים, וכאשר יודעים לשלב אותם במינון ובאופן נכון בתזונה היומיומית, הם מהווים מאכל מהותי וחשוב בתפריט הבריאותי שלכם.