מתכון ללחם אגוזים

אין כמו לחם מלא בריא שאליו הוכנסו אגוזים טריים, הטעם המושלם של ביס משולב עם הפריכות של הקשה שבלחם יחד עם האווריריות הפנימית ואז הפאנץ' עם חתיכות אגוזים מלך, לוז, פקאן וקשיו… מעדן שקשה לעמוד בפיתוי ולא לחסל פרוסה נוספת.

המתכון הבא הוא מתכון ללחם מלא עם אגוזים אנו הכנסנו מגוון של אגוזים, יכול מאד להיות שתרגישו כי זו כמות גדולה מידי של אגוזים או שהווריאציה שלהם מוגזמת, הרגישו חופשי לשנות את כמות האגוזים או את כמות הסוגים שבהם אנו משתמשים לפי ראות עיניכם זה עניין של טעם ומידיות, האגוזים שאנו משתמשים בהם למתכון: אגוזי מלך, אגוזי לוז ואגוזי פקאן.

מרכיבים

• חצי חבילה של קמח לבן רגיל (500 גרם)
• חצי חבילה של קמח מלא (500 גרם)
• כף שמרים יבשים
• כף מלח
• 2-3 כוסות מים
• כף שמן זית
• חופן אגוזי מלך
• חופן אגוזי לוז
• חופן אגוזי פקאן
• כפית סוכר

אופן ההכנה

• את האגוזים חותכים באופן גס עם סכין חדה במיוחד להשתדל שבערך כל אגוז יחתך לשניים ולא יותר כלומר חיתוך של פעם פעמיים עם הסכין לא יותר!
• את שני סוגי הקמחים יחד עם השמרים מוסיפים לקערה גדולה ומתחילים לערבב, מוסיפים את המלח, את הסוכר וממשיכים לערבב דקה או שניים, לאחר מכן מוסיפים את כף שמן הזית והאגוזים וממשיכים לערבב, לבסוף מתחילים להוסיף את המים לאט לאט ולשים עם הידיים או במכונת לישה עד לקבלת מרקם בצקי רך ומעט דביק.
• מכסים במגבת לחה וממתינים בין 45 דקות לשעה תלוי בטמפרטורה של החדר אבל הבצק צריך להגדיל את נפחו לפחות בחצי מגודלו המקורי.
• מוציאם את הבצק מהקערה ולשים להוצאות בועות האוויר, מחלקים אותו ל 3 כיכרות עגולות ויפות, חותכים עם סכין 3 פסים בראש הכיכר ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, את הכיכרות מכסים שוב במגבת לחה ומחכים חצי שעה נוספת לפני שמכניסים לתנור.
• מכניסים לתנור מחומם מראש ל 180 מעלות ובו 2 קערות נירוסטה מלאות במים ליצירת אדים שיעזרו להביא את הלחם למקרם פריך, אופים למשך 20-30 דקות עד שרואים כי הלחם שחום, ניתן להוציא לחם אחד ולתפוח על התחתית שלו אם הקול יוצא עמום סימן שהאפייה הושלמה.
• לצנן למשך חצי שעה נוספת על רשת מאווררת.